به گزارش راهبرد معاصر هفته گذشته بود که خبری مبنی بر محدودیت دانلود گوگل پلی برای کاربران ایرانی منتشر شد. اما به نظر میرسد که این محدودیت با مذاکرات عدهای از کارشناسان با گوگل پلی حل شده است.
ایجاد محدودیت برای کاربرانی ایرانی و حذف اپلیکیشنهای ایرانی از گوگل پلی و اپ استور بعد از تشدید تحریمها علیه ایران همواره اتفاق میفتد. چرا که براساس قوانین امریکا، اگراین شرکتها از تحریمها پیروی نکنند، به علت نقض قوانین با جریمههای سنگینی روبه رو میشوند.
طرفین دعوی گوگل در بیانهای اعلام کرد:«زمان آن فرا رسیده که گوگل به مسئولیتهای خود عمل کند و خساراتی را که به این صنعت مهم وارد کرده است، جبران کند. به همین دلیل است که امروز ما این اقدامات را در دو حوزه قضایی اعلام میکنیم تا غرامتی را برای ناشران اتحادیه اروپا و بریتانیا دریافت کنیم.»
این شکایت در حالی مطرح میشود که کنگره، وزارت دادگستری، اتحادیه اروپا و بریتانیا، قصد مهار کردن فناوری بزرگ گوگل را دارند. چرا که سنای ایالات متحده دارای لایحهای به نام «قانون آنلاین نوآوری و انتخاب آمریکا» هستند که تاثیر آمازون، اپل و گوگل را در بازارهای تجارت الکترونیک محدود میکند.
چندی پیش نیز اتحادیه اروپا قانون بازارهای دیجیتال را برای تنظیم مقررات اپل، گوگل و متا با هدف ایجاد رقابت بیشتر در فروش و برنامههای تجارت الکترونیکی تصویب کرد. همچنین، بریتانیا در حال برنامهریزی برای راهاندازی واحد جدیدی است که وظیفه آن ریشهکنی «شیوههای غارتگرانه» Big Tech است.
گوگل، هفتههای آینده با ادعای خسارت تا سقف ۲۵ میلیارد یورو (۲۵٫۴ میلیارد دلار) به دلیل شیوههای تبلیغات دیجیتال خود در دادگاههای بریتانیا و هلند مواجه میشود. این دادگاهها توسط یک شرکت حقوقی به نمایندگی از ناشران برگزار خواهد شد.
گوگل در بیانیهای اعلام کرد که با تنظیم کنندهها و ناشران برای رفع نگرانیهای آنها همکاری میکند. اما این شرکت قصد فروش تجارت فناوری تبلیغات آنلاین یا خروج از این بازار را ندارد و از شکایتهای قریبالوقوع انتقاد کرد.
پیش از این سازمان ناظر بر رقابت در فرانسه سال گذشته ۲۲۰ میلیون یورو جریمه بر شرکت گوگل تحمیل کرد. در حالی که کمیسیون اروپا و همتای بریتانیایی آن در حال بررسی این موضوع بودند که آیا تجارت تبلیغاتی گوگل به آن مزیت ناعادلانه نسبت به رقبا و تبلیغکنندگان میدهد یا خیر!
همچنین، دادگاه شهر پاریس شرکت گوگل را برای استفاده از محتواهای دیجیتالی روزنامهها و خبرگزاریهای فرانسوی مجبور به پرداخت جریمه کرده بود.
اتحادیه اروپا در طول چند سال اخیر، تلاشها برای تحت کنترل درآوردن شرکتهای فناوری امریکایی نظیر اپل، فیس بوک، آمازون، ماکروسافت را شدت داده است. حتی در برخی از موارد آنها به فرار از مالیات، رقابت ناعادلانه، تضعیف دموکراسی با انتظار اطلاعات نادرست متهم کرده است./تجارت نیوز